- PEDAGOG SZKOLNY
- O SZKOLE
- SAMORZĄD UCZNIOWSKI
- OSIĄGNIĘCIA
- GALERIA
- MATURZYŚCI
- KADRA
- POWIATOWE IGRZYSKA MŁODZIEŻOWE
- POWIATOWY KONKURS MATEMATYCZNY
- BIBLIOTEKA SZKOLNA ZAPRASZA
- CHÓR
- STOWARZYSZENIE ABSOLWENTÓW
- ŚLĄSKA BIBLIOTEKA CYFROWA
- POWIATOWY KONKURS HISTORYCZNY
- ROK DLA NIEPODLEGŁEJ
- NARODOWE CZYTANIE
- POWIATOWY KONKURS PIEŚNI PATRIOTYCZNEJ
Sukces naszych uczniów
Dolnośląski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli we Wrocławiu Filia w Jeleniej Górze, po raz kolejny, był organizatorem eliminacji okręgowych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, które odbyły się 11 stycznia 2019 r. w Zespole Szkół Zawodowych i Licealnych nr 2 w Jeleniej Górze. Tematyką wiodącą tegorocznej olimpiady są „Produkty mleczne – technologia i rola w żywieniu człowieka”.
Uczestnicy olimpiady mieli do rozwiązania test składający się z zestawu pytań różnego typu. Konkurencja była duża, bo aż 75 uczniów liceów i techników gastronomicznych z trzech województw, walczyło o uzyskanie jak najlepszych wyników, które upoważniają do udziału w olimpiadzie na szczeblu centralnym. Naszym uczniom udało się to osiągnąć: Antoni Wołoszyn zajął II miejsce, a Kamila Tarnawska XI miejsce. Gratulujemy im takiego sukcesu! Przed nimi przygotowania do etapu centralnego olimpiady, który odbędzie się w dniach 28-30 marca 2019 r. w Szczecinie. Trzymamy kciuki i życzymy dalszych sukcesów.
Beata Seń
Modyfikował: Katarzyna Jasińska-Kaliwoda Data modyfikacji: 31-01-2019 19:43